Bécsi rakott palacsinta
Ezzel a recepttel már régóta szemeztem. Rengeteg recept variációt elolvastam, és végül ez az öntettel készülő változat lopta be magát a szívembe. A gyerekeim nem nagyon szereik a túrós sütiket, azért is váratott magára a kivitelezés. Amikor készítettük a lányommal -ő sütötte a palacsintát- a fiam is megjelent a konyha környékén, és szólt, hogy az ő palacsintájába ne tegyek túrót. Így indult nálunk ennek a receptnek az útja, de mikor ettek belőle, átkerült a csináljunk még kategóriába. Megjegyzem, én ezt tudtam előre...
Hozzávalók:
- 12-14 db palacsinta
- 50 dkg túró
- 3 ek. cukor
- 1 csg. vaníliáscukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 tojás
Öntete:
- 1,5 dl habtejszín
- 1 tojás
- 1 ek. cukor
- 1 csg. vaníliáscukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a túróval, cukrokkal, citrom héjjal, majd beleforgatjuk a fehérje habot. Ha túl darabos lenne a túrókrém, botmixerrel pürésítsük. Megtöltjük a palacsintákat, majd mindegyiket félbe vágjuk. Egy jénait kikenünk margarinnal, és belefektetjük a palacsintákat úgy, hogy félig fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit kikeverjük, majd a palacsintákra öntjük.
Mehet is a sütőbe, 200 fokon aranybarnára sütjük.
Csoki öntettel tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése