Üdvözöllek a blogomon!

2018. február 19., hétfő

Bécsi rakott palacsinta

Bécsi rakott palacsinta


Ezzel a recepttel már régóta szemeztem. Rengeteg recept variációt elolvastam, és végül ez az öntettel készülő változat lopta be magát a szívembe. A gyerekeim nem nagyon szereik a túrós sütiket, azért is váratott magára a kivitelezés. Amikor készítettük a lányommal -ő sütötte a palacsintát- a fiam is megjelent a konyha környékén, és szólt, hogy az ő palacsintájába ne tegyek túrót. Így indult nálunk ennek a receptnek az útja, de mikor ettek belőle, átkerült a csináljunk még kategóriába. Megjegyzem, én ezt tudtam előre...

Hozzávalók:
  • 12-14 db palacsinta
  • 50 dkg túró
  • 3 ek. cukor
  • 1 csg. vaníliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás

Öntete:
  • 1,5 dl habtejszín
  • 1 tojás
  • 1 ek. cukor
  • 1 csg. vaníliáscukor


Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját kikeverjük a túróval, cukrokkal, citrom héjjal, majd beleforgatjuk a fehérje habot. Ha túl darabos lenne a túrókrém, botmixerrel pürésítsük. Megtöltjük a palacsintákat, majd mindegyiket félbe vágjuk. Egy jénait kikenünk margarinnal, és belefektetjük a palacsintákat úgy, hogy  félig fedjék egymást. Az öntet hozzávalóit kikeverjük, majd a palacsintákra öntjük. 
Mehet is a sütőbe, 200 fokon aranybarnára sütjük.
Csoki öntettel tálaljuk!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate