Üdvözöllek a blogomon!

2018. június 15., péntek

Régimódi meggy befőtt és meggy szörp

Régimódi meggy befőtt
 és
 meggy szörp 


Most érik a meggy, még nem késő a befőzésének neki állni. Ezt a receptet egy régi barátnőmtől kaptam, igazi hamisítatlan befőzési mód. Nagyon szeretem ezt a receptet, mert gyermekkorom befőttjeire emlékeztet. Akkor még nem volt mindenféle divatos befőtt tartósító csak szalicil, és nátrium benzoát, amelyek jellegzetes ízt adtak a befőttnek. Nem állítom, hogy ez akkor egészségesebb volt a mainál, de nem is ez a lényeg. Aki akarja kipróbálja, aki nem, az legfeljebb a retro ízvilágot veszítheti...

Hozzávalók:
  • meggy 
  • cukor: ahány kg a meggy, annyiszor ½ kg 
  • nátrium benzoát: ahány kg a meggy, annyiszor 1.5 gr. 

Elkészítése: 

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, lemérjük. Hozzáadjuk a cukrot, és a nátrium benzoátot. Naponta többször megkeverve 1-2 napig érleljük, addig, amíg a cukor felolvad. A meggyet üvegekbe töltjük, jól lenyomkodjuk, de arra figyeljünk, hogy lé legyen a tetején. Légmentesen lezárjuk, ezzel kész a befőtt. A megmaradt levet átszűrjük, szörpös üvegekbe töltjük. Légmentesen lezárjuk, ezzel kész a szörpünk is. Felbontásig az üvegeket sötét hűvös helyen tároljuk.


Befőzésre fel!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate