Tuba gyöngye
Nálunk nincs hétvége süti nélkül, általában mindig sütök valamit a családnak. Ma erre a régi kedvencre esett a választásom. A recept még az ex-anyósomtól származik, ő szokta sütni vendégváróként illetve búcsú alkalmából. Ez az egyik kedvencem tőle, számomra amolyan favorit a sütik között. Ennek ellenére én nagyon ritkán készítem, mert egy cukor és margarin bomba,
ami nem túl egészséges.
De időnként el lehet csábulni nem?
ami nem túl egészséges.
De időnként el lehet csábulni nem?
Hozzávalók:
- 7 tojás fehérje
- 25 dkg cukor
- 1 csg. kókuszreszelék
- 6 ek. liszt
- 1 csg. sütőpor
- 7 tojás sárgája
- 15 dkg cukor
- 1 erős fekete kávé
- 2 ek. kakaópor
- 25 dkg margarin
Tetejére:
- 10 dkg tortabevonó
- dekor gyöngy (elhagyható)
Elkészítése:
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket és a sütőporos lisztet is. Kivajazott lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját a cukorral, kávéval, és a kakaóporral gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Végül a felhabosított margarinnal simára keverjük.
A krémet rásimítjuk a tésztára.
Végül a felolvasztott csokival lecsokizzuk a tetejét, a dekor gyönggyel pedig díszítjük.
Ha megdermedt rajta a csoki forró vízbe mártott késsel szeleteljük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Végül a felolvasztott csokival lecsokizzuk a tetejét, a dekor gyönggyel pedig díszítjük.
Ha megdermedt rajta a csoki forró vízbe mártott késsel szeleteljük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Szép hétvégét!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése