Üdvözöllek a blogomon!

2018. június 30., szombat

Tuba gyöngye

Tuba gyöngye


Nálunk nincs hétvége süti nélkül, általában mindig sütök valamit a családnak. Ma erre a régi kedvencre esett a választásom. A recept még az ex-anyósomtól származik, ő szokta sütni vendégváróként illetve búcsú alkalmából. Ez az egyik kedvencem tőle, számomra amolyan favorit a sütik között. Ennek ellenére én nagyon ritkán készítem, mert egy cukor és margarin bomba,
ami nem túl egészséges.
De időnként el lehet csábulni nem?


Hozzávalók:
  • 7 tojás fehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1 csg. kókuszreszelék
  • 6 ek. liszt
  • 1 csg. sütőpor
Krém:
  • 7 tojás sárgája
  • 15 dkg cukor
  • 1 erős fekete kávé
  • 2 ek. kakaópor
  • 25 dkg margarin

Tetejére:
  • 10 dkg tortabevonó
  • dekor gyöngy (elhagyható)


Elkészítése:
A tojás fehérjéket kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket és a sütőporos lisztet is. Kivajazott lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk, majd 180 fokon tűpróbáig sütjük. Amíg hűl, elkészítjük a krémet: a tojások sárgáját a cukorral, kávéval, és a kakaóporral gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Végül a felhabosított margarinnal simára keverjük. 
A krémet rásimítjuk a tésztára.
Végül a felolvasztott csokival lecsokizzuk a tetejét, a dekor gyönggyel pedig díszítjük.
Ha megdermedt rajta a csoki forró vízbe mártott késsel szeleteljük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.


Szép hétvégét!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate