Morzsasüti
- crumble -
Ezt a csodálatos és gyors édességet évek óta készítem, amolyan nyári favorit nálunk. Általában meggyel sütöm, de készült már eperrel, málnával, szederrel, szilvával is. Az a fantasztikus benne, hogy tulajdonképpen bármilyen évszaknak megfelelő gyümölccsel elkészíthető, így például télen is ehetünk egy fahéjas-almás változatot a kávénk mellé.
A receptet pedig a 2015-ös Tina Húsvét című újságból való, de az interneten is kering számtalan variációja.
Hozzávalók:
- 1 kg friss vagy fagyasztott gyümölcs tetszés szerint ( én friss meggyet használtam)
- 15 dkg cukor
- 1 csg. vaníliáscukor
- 1 tojás sárgája
- 20 dkg liszt
- 125 gr. margarin
Elkészítése:
Az előkészített gyümölcsöt egy pite sütő aljára terítem egy rétegben. A kimért cukorból megszórom a tetejét, nem kell sok, de mindenhova jusson. A maradék cukorhoz hozzáadom a többi hozzávalót, és az egészet szépen elmorzsolom.
Végül egyenletesen a gyümölcsre terítem. A sütő alsó rács helyén sütöm, 200 fokon, 35 percig.
Ha hagyjuk kihűlni - minimum langyosra - akkor szépen szelhető, de én azt sose bírom megvárni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése