Üdvözöllek a blogomon!

2020. április 16., csütörtök

Sütőporos kenyérke

Sütőporos kenyérke
Ma sütöttem először kenyeret a karantén alatt. Mivel nem volt itthon élesztő, még egy kefír se, hogy ír szódás kenyeret süssek, így erre a sütőporos verzióra esett a választásom. Puha kívül-belül, sárgás bélzet, és perc íz jellemzi....

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csg. sütőpor
  • 1 csapott ek. szódabikarbóna
  • 10 ek. étolaj
  • 3 dl langyos víz
  • 1 kk. só

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. (Akár segítségül hívva a kenyérsütőnk dagasztó programját.) Veknit formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Bevagdossuk, vízzel lespricceljük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 55 percig sütjük. Félidőben alufóliát teszünk rá, hogy ne égjen meg a teteje. Még forrón ismét lespricceljük vízzel. Rácson hagyjuk kihűlni!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate