Sütőporos kenyérke
Ma sütöttem először kenyeret a karantén alatt. Mivel nem volt itthon élesztő, még egy kefír se, hogy ír szódás kenyeret süssek, így erre a sütőporos verzióra esett a választásom. Puha kívül-belül, sárgás bélzet, és perc íz jellemzi....
- 50 dkg liszt
- 1 csg. sütőpor
- 1 csapott ek. szódabikarbóna
- 10 ek. étolaj
- 3 dl langyos víz
- 1 kk. só
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk. (Akár segítségül hívva a kenyérsütőnk dagasztó programját.) Veknit formázunk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Bevagdossuk, vízzel lespricceljük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 55 percig sütjük. Félidőben alufóliát teszünk rá, hogy ne égjen meg a teteje. Még forrón ismét lespricceljük vízzel. Rácson hagyjuk kihűlni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése