Rumbomba torta
Tegnap volt a férjem szülinapja, egy nagyon könnyű, tejszínes tortát készítettem neki. Gyorsan, és egyszerűen elkészíthető, nem igényel különösebb hozzávalókat sem. Aki pedig szereti a rumos diós ízvilágot, annak kötelező kipróbálni!
Hozzávalók:
- 1 diós piskóta tortalap (a receptjét itt találod)
A krémhez:
- 5 dl tejszín (én cukrászhabot használtam)
- 2 dl tej
- 2 csg. vaníliás Gála főzés nélküli pudingpor
- 4 csapott evőkanál instant kakaópor
- 4 teáskanál rum aroma
- cukor ízlés szerint
A díszítéshez:
- kakaópor
- csokoládé forgács
Elkészítése:
A tortalapot 3 lapra vágjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A pudingot elkészítjük a zacskó lévő leírás szerint a tejjel, majd belekeverjük a kakaóport és a rum aromát is. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel, ezzel kész is a krémünk.
Teszünk félre belőle a díszítéshez, majd a többivel betöltjük a tortát, és a külsejét is bevonjuk vele.
Az oldalát kakaóporral szórjuk meg, a tetejét krém rózsákkal díszítjük. A közepére meg csokoládé forgácsot szórunk.
Érdemes kipróbálni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése