Üdvözöllek a blogomon!

2020. április 19., vasárnap

Rumbomba torta

Rumbomba torta

Tegnap volt a férjem szülinapja, egy nagyon könnyű, tejszínes tortát készítettem neki. Gyorsan, és egyszerűen elkészíthető, nem igényel különösebb hozzávalókat sem. Aki pedig szereti a rumos diós ízvilágot, annak kötelező kipróbálni!


Hozzávalók:

  • 1 diós piskóta tortalap (a receptjét itt találod)
A krémhez:

  • 5 dl tejszín (én cukrászhabot használtam)
  • 2 dl tej
  • 2 csg. vaníliás Gála főzés nélküli pudingpor
  • 4 csapott evőkanál instant kakaópor
  • 4 teáskanál rum aroma
  • cukor ízlés szerint
A díszítéshez:

  • kakaópor
  • csokoládé forgács

Elkészítése:
A tortalapot 3 lapra vágjuk. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A pudingot elkészítjük a zacskó lévő leírás szerint a tejjel, majd belekeverjük a kakaóport és a rum aromát is. Óvatosan összeforgatjuk a tejszínnel, ezzel kész is a krémünk.
Teszünk félre belőle a díszítéshez, majd a többivel betöltjük a tortát, és a külsejét is bevonjuk vele. 
Az oldalát kakaóporral szórjuk meg, a tetejét krém rózsákkal díszítjük. A közepére meg csokoládé forgácsot szórunk. 
Érdemes kipróbálni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate