Sajtos-sonkás rakott palacsinta
Személy szerint én szeretem a recept videókat. Vizuális típus vagyok, szívesen nézem őket. Az sem zavar, ha esetleg külföldi, mert az alapanyagok felismerhetők, a mennyiségeket odaírják, a folyamatot pedig látom. Ha valami mégsem tiszta, akkor segítségül hívom a google fordítóját. Ez a recept is egy orosz videóból való.
☙❧
Egy storym is van ezekkel a videókkal kapcsolatban: nagylányom, (akinek középfokú angol nyelvvizsgája, és 5-ös előrehozott érettségije van angolból) egy angol videó alapján nekiállt sütit sütni. Egyszer csak bekiabál a szobába: - Anya, mi az a tablespoon? -Evőkanál! kiáltom vissza, és jót nevetek rajta, mert én németes voltam, angolul csak annyit tudok, amennyi internetezés közben rám ragadt az évek alatt. És megállapítom: Nem baj "konyha nyelven" én beszélek jobban!
Hozzávalók:
- 16 db palacsinta
- 16 szelet gépsonka
- 1 csg. lapka sajt
- 5 dkg reszelt sajt
- 2 dl tej
- 2 ek. liszt
- só ízlés szerint
- bors ízlés szernt
- 2 ek. étolaj
Elkészítése:
Egy kisebb tepsit kikenünk étolajjal. Besamel mártást készítünk: a tejet sűrűre főzzük a liszttel, sóval borssal ízesítjük. A palacsintákba egyenként teszünk egy szelet gépsonkát és egy fél lapka sajtot. Négyszögletűre hajtjuk, a sonka formáját követve, mind a négy oldalát egyszerűen ráhajtjuk a töltelékre. Egy sort a tepsibe rakunk, hajtott felével lefelé. Minden palacsintára teszünk egy evőkanál besamelt, és szétterítjük. Addig rétegezzük, amíg a palacsinta el nem fogy. Nekem 3 réteg lett.
A tetejére besamel kerüljön. Megszórjuk a reszelt sajttal. Tehetjük is a sütőbe.
Addig sütjük 180 fokon, amíg a teteje meg nem pirul.
Nagyon gyors, és laktató egytálétel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése