Üdvözöllek a blogomon!

2018. október 22., hétfő

Fekete-erdő torta

Fekete-erdő torta


Hozzávalók:

  • 1 db csokoládés tortalap (recept itt)
  • 1 üveg magozott meggy befőtt
  • meggy aroma vagy meggy likőr ízlés szerint

Krém:

  • 10 dkg porcukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

Tetejére:

  • 2,5 dl tejszín
  • 75 gr porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 5 dkg reszelt étcsoki


Elkészítése:

A tortalapot három vízszintes lapra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük, 16 szemet félreteszünk a meggyből a díszítéshez. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A krémet 4 felé osztjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk a meggy aromával, megkenjük a krém első negyedével. Kirakosgatjuk a meggy felével, és a második negyed habbal befedjük. Következik a második lap. Ismét meglocsoljuk az aromával, aztán krém-meggy-krém, végül az utolsó lapot is rátesszük.
Bevonásához az erre szánt tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. Tejszínhab rózsával megjelöljük a 16 szeletet, mindegyikbe nyomunk 1-1 szem meggyet. A torta közepét megszórjuk a reszelt csokival.


Sógorném, ezzel a virtuális tortával kívánunk
Boldog Szülinapot!!!
😘

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate