Fekete-erdő torta
Hozzávalók:
- 1 db csokoládés tortalap (recept itt)
- 1 üveg magozott meggy befőtt
- meggy aroma vagy meggy likőr ízlés szerint
Krém:
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
Tetejére:
- 2,5 dl tejszín
- 75 gr porcukor
- 1 csomag habfixáló
- 5 dkg reszelt étcsoki
Elkészítése:
A tortalapot három vízszintes lapra vágjuk. A meggyet lecsepegtetjük, 16 szemet félreteszünk a meggyből a díszítéshez. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A krémet 4 felé osztjuk. Az alsó lapot meglocsoljuk a meggy aromával, megkenjük a krém első negyedével. Kirakosgatjuk a meggy felével, és a második negyed habbal befedjük. Következik a második lap. Ismét meglocsoljuk az aromával, aztán krém-meggy-krém, végül az utolsó lapot is rátesszük.
Bevonásához az erre szánt tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. Tejszínhab rózsával megjelöljük a 16 szeletet, mindegyikbe nyomunk 1-1 szem meggyet. A torta közepét megszórjuk a reszelt csokival.
Sógorném, ezzel a virtuális tortával kívánunk
Boldog Szülinapot!!!
😘
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése