Üdvözöllek a blogomon!

2018. október 7., vasárnap

Gyros tál

Gyros tál


Az én drága Nagyfiam igazi kamasz. Rendkívül válogatós, és ha rajta múlna, simán eléldegélne gyroson és pizzán. Tegnap a kedvébe jártam, mert gyros tál volt az ebéd nálunk.


Hozzávalók:
  • ½ kg sertés comb
  • 1 csg. gyros fűszer keverék
  • ½ dl étolaj
  • 1 kg elősütött hasábburgonya 
  • 1 csg. saláta keverék
  • 2  közepes paradicsom
  • ½ kígyóuborka
  • 2 közepes paprika
  • 1 fej lilahagyma 
  • 1 nagy kaukázusi kefír (450 gr.-os)
  • szárított kapor ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • csípős változatnál: paprika krém, vagy Erős Pista ízlés szerint



Elkészítése:

A húst apróra felcsíkozzuk, majd a fűszerkeverék és az olaj keverékével összeforgatjuk. Ha van lehetőség rá, hagyjuk pácolódni. Serpenyőben sütjük-pároljuk, mindig csak kevés víz hozzáadásával, fedő alatt. Ha megpuhult, teljesen süssük zsírjára, vagyis az összes vizet párologtassuk el róla.
A salátához a hagymát, uborkát, paradicsomot, paprikát felkockázzuk, a salátakeveréket is hozzáadjuk. A kefírt ízesítjük a sóval, a kaporral, szükség esetén a csípős paprika kémmel. Majd összeforgatjuk a zöldségekkel.
A hasábburgonyát a zacskón levő leírás alapján - én mindig a  sütőben süthető változatot választom - megsütjük. 


A gyrost hasábburgonyával és friss salátával tálaljuk!
Szép délután!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate