Gyros tál
Az én drága Nagyfiam igazi kamasz. Rendkívül válogatós, és ha rajta múlna, simán eléldegélne gyroson és pizzán. Tegnap a kedvébe jártam, mert gyros tál volt az ebéd nálunk.
Hozzávalók:
- ½ kg sertés comb
- 1 csg. gyros fűszer keverék
- ½ dl étolaj
- 1 kg elősütött hasábburgonya
- 1 csg. saláta keverék
- 2 közepes paradicsom
- ½ kígyóuborka
- 2 közepes paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 nagy kaukázusi kefír (450 gr.-os)
- szárított kapor ízlés szerint
- só ízlés szerint
- csípős változatnál: paprika krém, vagy Erős Pista ízlés szerint
Elkészítése:
A húst apróra felcsíkozzuk, majd a fűszerkeverék és az olaj keverékével összeforgatjuk. Ha van lehetőség rá, hagyjuk pácolódni. Serpenyőben sütjük-pároljuk, mindig csak kevés víz hozzáadásával, fedő alatt. Ha megpuhult, teljesen süssük zsírjára, vagyis az összes vizet párologtassuk el róla.
A salátához a hagymát, uborkát, paradicsomot, paprikát felkockázzuk, a salátakeveréket is hozzáadjuk. A kefírt ízesítjük a sóval, a kaporral, szükség esetén a csípős paprika kémmel. Majd összeforgatjuk a zöldségekkel.
A hasábburgonyát a zacskón levő leírás alapján - én mindig a sütőben süthető változatot választom - megsütjük.
A gyrost hasábburgonyával és friss salátával tálaljuk!
Szép délután!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése