Kelbimbó krémleves
Tegnap semmi ötletem nem volt a levest illetően. Átnéztem a hűtőládánk tartalmát, mégis mik a lehetőségek a kérdés megoldására. Kezembe akadt egy csomag kelbimbó. Mivel sürgetett az idő a főzésre, nem sokat gondolkodtam a megoldáson: krémleves lesz!
Íme:
Hozzávalók:
- ½ kg kelbimbó (én gyorsfagyasztottat használtam)
- 1 fej vöröshagyma
- ½ dl étolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 tk. ételízesítő
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, majd az olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a kelbimbót, és pár percig pároljuk. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk az ételízesítőt majd puhára főzzük.
Ha megfőtt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a tejszínt, borssal, és ha szükséges sóval ízesítjük, majd kiforraljuk. Végül botmixerrel pürésítjük.
Házi krutonnal tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése