Mákos guba
vanília krémpudinggal bolondítva
A férjem kérésére, tegnap édes második fogásként mákos guba volt.
Nagy kedvence, gyakran készítek neki...
Hozzávalók:
- 8 db szikkadt kifli
- 1,25 l tej
- 5 dkg darált mák
- 1 csg. vaníliáscukor
- cukor ízlés szerint
- ½ citrom reszelt héja
- margarin a tortaforma/tepsi kikenéséhez
- 1 csg. Gála vaníliás krémpuding
- 5 dl tej
- cukor ízlés szerint
- csipetnyi darált mák
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, majd a karikára vágott kiflihez öntjük. Hozzáadjuk a mákot, majd a cukrokkal, citromhéjjal ízesítjük. Egy tepsit, vagy tortaformát, (én kerámia sütőtálat használtam) vastagon kikenünk margarinnal. Belesimítjuk a keveréket. 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje színt nem kap. Vigyázzunk ne szárítsuk ki! Ha kész, hagyjuk kihűlni. Addig a pudingport és a tejet 3 percig keverjük a robotgéppel. Ha szükséges, akkor cukorral ízesítsük.
Végül vágjunk egy szép szeletet a gubából, halmozzunk rá ízlés szerint a pudingból,
majd díszítsük egy csipetnyi mákkal.
majd díszítsük egy csipetnyi mákkal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése