Üdvözöllek a blogomon!

2018. október 27., szombat

Mákos guba vanília krémpudinggal bolondítva

Mákos guba 
vanília krémpudinggal bolondítva


A férjem kérésére, tegnap édes második fogásként mákos guba volt. 
Nagy kedvence, gyakran készítek neki...


Hozzávalók:
  • 8 db szikkadt kifli
  • 1,25 l tej
  • 5 dkg darált mák
  • 1 csg. vaníliáscukor
  • cukor ízlés szerint
  • ½ citrom reszelt héja
  • margarin a tortaforma/tepsi kikenéséhez
A krémpudinghoz:
  • 1 csg. Gála vaníliás krémpuding
  • 5 dl tej
  • cukor ízlés szerint
A díszítéshez:
  • csipetnyi darált mák

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, majd a karikára vágott kiflihez öntjük. Hozzáadjuk a mákot, majd a cukrokkal, citromhéjjal ízesítjük. Egy tepsit, vagy tortaformát, (én kerámia sütőtálat használtam) vastagon kikenünk margarinnal. Belesimítjuk a keveréket. 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje színt nem kap. Vigyázzunk ne szárítsuk ki! Ha kész, hagyjuk kihűlni. Addig a pudingport és a tejet 3 percig keverjük a robotgéppel. Ha szükséges, akkor cukorral ízesítsük. 
Végül vágjunk egy szép szeletet a gubából, halmozzunk rá ízlés szerint a pudingból,
majd díszítsük egy csipetnyi mákkal.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate