Üdvözöllek a blogomon!

2019. március 9., szombat

Kelt kakaós csiga

Kelt kakaós csiga


Sokszor sütök kakaós csigát, mert frissen, langyosan igazi finomság nálunk. Tartalmasabb levesek után kínálom, vagy vacsira, egy jó bögre tej/kakaó mellé. Ha esetleg marad belőle, ami nem jellemző, akkor másnap a reggeli kávé mellé is szívesen fogyasztjuk, még akkora is finom puha marad.
Sokáig kerestem a számomra tökéletes receptet, szerencsére sikerült megtalálnom egy recept újságban, bár némileg változtattam rajta. A nagyságát bátran alakíthatjuk ízlésünkhöz, felezve a tésztát és úgy megtöltve, kisebbeket kapunk, rövidebb oldal mentén feltekerve pedig nagyobbakat. Szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • csipetnyi só

Tölteléke:

  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor

A tetejére:

  • 1 felvert tojás


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, pici cukorral. A többi hozzávalót is hozzáadva tésztát dagasztunk. 30 percig kelesztjük. A töltelék hozzávalóit alaposan kikeverjük. Ha a tészta megkelt, lisztezett munkalapon átmozgatjuk, majd vékonyra nyújtjuk. Megkenjük a töltelékkel, szorosan felcsavarjuk a hosszanti oldala mentén, majd a tekercset ujjnyi vastagon egy éles késsel felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. Lekenjük a tojással. Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük, ez kb. 10 perc.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral meghintve tálaljuk!


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate