Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 20., kedd

Böjti fasírozott tojás

Böjti fasírozott tojás


Ez egy kiváló recept most, a nagyböjt idején. Évekig feledésbe merült nálunk, most találtam rá ismét erre a kiváló receptre. Nagyon egyszerű az elkészítése, mindössze pár egyszerű alapanyag szükségeltetik hozzá, és már készülhetnek is a gombócok. Annyi idő elég is neki, míg a köret elkészül. Nagyon finom, húsmentes, laktózmentes fogás, még a fiam szerint is, akinek "kifinomult az ízlése", magyarul finnyás...

Hozzávalók:
  • 6 db keményre főtt tojás
  • 1 zsemle
  • 12 dkg konzerv gomba
  • fél csokor petrezselyem (én szárítottat használtam, ízlés szerint)
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 1 tojás (nyers)
  • 1 tk. ételízesítő
  • bors ízlés szerint
  • zsemlemorzsa a beforgatáshoz
  • étolaj a sütéshez



Elkészítése:

A főtt tojásokat, és a vöröshagymát megpucoljuk, a zsemlét vízbe áztatjuk, majd ha már felpuhult, jól kinyomkodjuk. Ha friss a gombánk, azt is tisztítsuk meg, és dinszteljük meg. Akinek érzékenyebb a gyomra, a hagymát is dinsztelje meg.
A hozzávalókat aprítógépbe halmozzuk (vagy húsdarálón daráljuk le), és egyneművé aprítjuk. Ha a masszánk lazább lenne, tegyünk zsemlemorzsát hozzá, hogy jól formázható legyen, és ne essen szét.
Próbáljunk tojás formákat készíteni, természetesen lehet gombócokat is formázni belőle, mint a hagyományos fasírtnál. Majd forgassuk zsemlemorzsába, és bő olajban süssük ki.
Köretként rizibizi vagy párolt rizs illik hozzá, de egy kis majonézes krumplisalátával is finom.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate