Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 14., szerda

Sajtos húsgombócok

Sajtos húsgombócok


Ma egy nagyon egyszerű, nem sok munkát igénylő receptet hoztam. Ezeket a gyors recepteket azokon a napokon szoktam készíteni, amikor van más dolgom is, de mégis muszáj főzni. Nem igényelnek különösebb előkészületet: csak összeállítom, mehet a sütőbe, néha rápillantok, és "tádám" mégis ott gőzölög a finom ebéd az asztalon.

Hozzávalók:

  • ½ kg darált hús
  • 1 zsemle
  • 1 tojás
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 csg. Carbonara alap
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zsemlét vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodva a tojással együtt a húshoz adjuk. Ételízesítővel ízesítjük, és összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a masszánk, zsemlemorzsával keményítsünk rajta. Kikent, hőálló tepsibe, közel azonos nagyságú gombócokat formázunk belőle. A carbonara alapot simára keverjük a vízzel, és a tejjel, majd leöntjük a gombócokat vele. Megszórjuk a sajttal, majd 180 fokon, addig sütjük, amíg a tetején a sajt aranybarna nem lesz.
Párolt rizzsel tálaljuk!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate