Sajtos húsgombócok
Ma egy nagyon egyszerű, nem sok munkát igénylő receptet hoztam. Ezeket a gyors recepteket azokon a napokon szoktam készíteni, amikor van más dolgom is, de mégis muszáj főzni. Nem igényelnek különösebb előkészületet: csak összeállítom, mehet a sütőbe, néha rápillantok, és "tádám" mégis ott gőzölög a finom ebéd az asztalon.
Hozzávalók:
- ½ kg darált hús
- 1 zsemle
- 1 tojás
- 1 kk. ételízesítő
- 1 csg. Carbonara alap
- 2 dl tej
- 1 dl víz
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A zsemlét vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodva a tojással együtt a húshoz adjuk. Ételízesítővel ízesítjük, és összedolgozzuk. Ha túl lágy lenne a masszánk, zsemlemorzsával keményítsünk rajta. Kikent, hőálló tepsibe, közel azonos nagyságú gombócokat formázunk belőle. A carbonara alapot simára keverjük a vízzel, és a tejjel, majd leöntjük a gombócokat vele. Megszórjuk a sajttal, majd 180 fokon, addig sütjük, amíg a tetején a sajt aranybarna nem lesz.
Párolt rizzsel tálaljuk!
Párolt rizzsel tálaljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése