Gesztenye torta
Ma ismét egy tortát hoztam, a már a közelgő húsvét jegyében. Nem is igazán kapcsolódik az ünnephez, csak a díszítése kapcsán. Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné:
a gesztenyemassza
finom pudingos krémben, a puha piskóta, és rabul ejt mindenkit. Nagyon univerzálisan elkészíthető, a gesztenyemassza mindig elérhető, ezáltal bármilyen ünnepen megállja a helyét, legyen az szülinap, névnap, évforduló, húsvét vagy karácsony. Hogy mire készül, csak a díszítésen múlik.
Hozzávalók:
- 1 db 23 cm-es tortalap
Gesztenyekrémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg gesztenyemassza
- rum aroma ízlés szerint
Elkészítése:
A tortalapot három vízszintes lapra vágjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingporból és a tejböl a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. Ha a puding langyosra hült, alaposan összekeverjük a margarinos cukorral, és a gesztenyemasszával, és a rumaromával. A lapokat betöltjük a gesztenyekrémmel. Saját krémjével bevonjuk, a tetejét tetszés szerint díszítjük. Lehet saját krémjével, tejszínhabbal, gesztenyepürével, esetleg tortadarával, szórócukorral…stb.
Tálalás előtt hűtőben tároljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése