Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 13., kedd

Gesztenye torta

Gesztenye torta


Ma ismét egy tortát hoztam, a már a közelgő húsvét jegyében. Nem is igazán kapcsolódik az ünnephez, csak a díszítése kapcsán. Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné: 
a gesztenyemassza
finom pudingos krémben, a puha piskóta, és rabul ejt mindenkit. Nagyon univerzálisan elkészíthető, a gesztenyemassza mindig elérhető, ezáltal bármilyen ünnepen megállja a helyét, legyen az szülinap, névnap, évforduló, húsvét vagy karácsony. Hogy mire készül, csak a díszítésen múlik.


Hozzávalók:
  • 1 db 23 cm-es tortalap


Gesztenyekrémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • rum aroma ízlés szerint



Elkészítése:

A tortalapot három vízszintes lapra vágjuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingporból és a tejböl a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. Ha a puding langyosra hült, alaposan összekeverjük a margarinos cukorral, és a gesztenyemasszával, és a rumaromával. A lapokat betöltjük a gesztenyekrémmel. Saját krémjével bevonjuk, a tetejét tetszés szerint díszítjük. Lehet saját krémjével, tejszínhabbal, gesztenyepürével, esetleg tortadarával, szórócukorral…stb.
Tálalás előtt hűtőben tároljuk!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate