Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 18., vasárnap

Bécsi forró csoki

Bécsi forró csoki


A hétvégén két csokis finomságot is elkövettem a családom ellen. Mivel a jövő hét teljes egészében a húsvét jegyében zajlik itt a blogon, gondoltam még ma megosztom veletek a recepteket, amíg ismét feledésbe nem merülnek. Ezek nem is "igazi" receptek, inkább 20 perces kényeztető szösszenetek, amivel bármikor kényeztethetjük magunkat, vagy szeretteinket...

Hozzávalók 4 bögréhez:
  • 1 tábla jó minőségű étcsokoládé (nem tortabevonó)
  • 1 ek. igazi kakaópor
  • 2 ek. cukor
  • 1 dl meleg víz
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín (én jó minőségű főzőtejszínt használtam, hogy ne csapódjon ki)

Díszítéshez:
  • tejszínhab
  • tortadara ( vagy reszelt étcsoki)


Elkészítése:

Egy kisebb fazékba öntsük a vizet, gyújtsuk meg a lángot alatta. Oldjuk fel benne a cukrot, és a kakaóport, majd tördeljük bele a csokit is, és olvasszuk fel azt is. Ha felolvadt, adjuk hozzá a tejet, tejszínt, és állandó kevergetés mellett forraljuk fel.
A csokit forrón töltsük ki a bögrékbe, bőven díszítsük a tejszínnel és a tortadarával, majd még forrón, a kanapén elnyújtózva fogyasszuk el.



Jó pihenést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate