Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 7., szerda

Cipóban sült füstölt csülök

Cipóban sült füstölt csülök 



Lassan közeledik a húsvét. A recept újságokban már megjelentek a legfrissebb húsvéti receptek. Az évek alatt már én is sok receptet kipróbáltam ebben a témában. Így hát én is megpróbálom előszedegetni lassacskán a régi húsvéti receptjeimet, és amihez van anyagom, azt meg is osztom majd veletek. Az ünnep körül, azért lesznek friss receptek is, ezt megígérhetem.
Íme az első, még 2011-ből...


Hozzávalók:
  • 1 kisebb füstölt csülök 
  • 1 fej vöröshagyma 
  • 1 kis babérlevél 
  • pár szem egész bors 

A tésztához:
  • 2,5 dkg élesztő 
  • 0,5 dl tej 
  • 1 db tojássárgája 
  • 1 mokkáskanál cukor 
  • 15 dkg finomliszt 
  • 15 dkg rétesliszt 
  • 3 ek. étolaj 
  • 1 db nagy szem burgonya 
  • 1 kk. rozmaring 
  • 1 kk. bazsalikom 
  • 1 kk. őrölt köménymag 
  • 1 kk. só 

Elkészítése: 

A füstölt csülökhöz hozzáadjuk a vöröshagymát, a babérlevelet, az egész borsot. Kuktában kis lángon puhára főzzük. Majd kihűtjük és kicsontozzuk. 

A tészta készítéséhez a tejet a cukorral meglangyosítjuk, és az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk. Ezt követően összedolgozzuk a finomliszttel, a rétesliszttel, az áttört burgonyával, a tojássárgájával és a sóval, majd még annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy közepesen kemény, kelt tésztát kapjunk. A végén az olajat és az apróra vágott rozmaringot, bazsalikomot, őrölt köménymagot is hozzádolgozunk. Cipóban, letakarva a duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastag lappá nyújtjuk. A csülköt a tésztába csomagoljuk és ismét kelesztünk rajta. Közepes lángon, kb. 45 perc alatt szép pirosra sütjük!


Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate