Sonkás-medvehagymás penne
Ma ismét egy medvehagymás egytálételt hoztam. Az eredeti receptet itt találtam, már nagyon régen. Sokszor készítem azóta is, mert a Nagylányom rajong érte. Remek alternatívája a maradék húsvéti sonka felhasználásának. Ez egy csudi finom egytálétel, füstölt sonkával,
medvehagymával, selymes szósszal, sajttal.
Kell ennél több egy finom és laktató ebédhez?
Kell ennél több egy finom és laktató ebédhez?
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt sonka (lehet főtt is)
- 1 csokor felaprított medvehagyma
- 1-2 ek. étolaj
- 1 csg. Carbonara alap
- 2,5 dl tej
- 1 dl víz
- 1 csg. penne tészta (500 gr.)
- reszelt sajt a tetejére (lehet füstölt is)
Elkészítése:
A sonkát vágjuk apró kockákra. Egy nagyobb teflon serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd pirítsuk meg a sonkát rajta. Mikor egy kicsi színt kapott dobjuk hozzá a medvehagymát is, és 1-2 percig együtt pirítsuk tovább. Öntsük fel a vízzel. A carbonara alapot keverjük ki a tejjel, és azt is adjuk hozzá. Én külön nem szoktam ízesíteni, sem sózni. A szószt gyakori kevergetés mellett addig kell főzni, amíg be nem sűrűsödik, közben főzzük ki a tésztát bő sós vízben. Mikor a szósz is kész, és a tészta is al dente, az utóbbit leszűrjük, és a mártásba forgatjuk. Egy hőálló tepsit kikenünk margarinnal, és a belesimítjuk a tésztát. Bőven megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul rajta.
Figyeljünk, ne szárítsuk ki, mert akkor élvezhetetlen lesz!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése