Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 21., szerda

Kolbásszal töltött karaj

Kolbásszal töltött karaj

Ma egy nagyon változatosan felhasználható, és igen egyszerűen elkészíthető sültet hoztam. Igaz, hogy ezt még karácsony környékén készítettem, látszik is a képen, ma mégis a hidegtálam miatt lett aktuális. Akkor elmaradt, hogy a receptet megosszam, de most gyorsan pótolom ezt a hiányosságot, aminek annyi haszna lett, hogy a két recept mivel szorosan kapcsolódik egymáshoz, így egy napra kerülhetett.
A kolbásszal töltött karaj nagyon sokoldalúan felhasználható: akár főételként körettel, akár szendvicsbe szánva, vagy hidegen saláta mellé tálalva találkozhattunk már vele, de azt hiszem legismertebb módja, hogy a hidegtálak, svédasztalok elmaradhatatlan fogása. Ennek banálisan egyszerű okai vannak, dekoratív, előre elkészíthető, frissen is, hidegen is finom, és annyira vészesen nem romlandó. Ennyi a titka, és ezért szeretjük!


Hozzávalók:
  • 1 sertés rövidkaraj 
  • 1-2 szál füstölt kolbász 
  • sertéssült fűszersó
  • étolaj 

Elkészítése:
A húst előkészítjük: ha van zsír rajta, levágjuk róla, megmossuk. A közepét egy nagy késsel felszúrjuk. A kolbászról, ha lehetséges a bőrét lehúzzuk, majd a karajba töltjük. A húst egy tepsibe tesszük, fűszersóval alaposan megszórjuk, bedörzsöljük, étolajjal meglocsoljuk. A tepsit alufóliával befedjük, és közepes lángol elkezdjük sütni. Ha a hús megpuhult a fóliát levesszük róla és szép pirosra sütjük. Ha elkészült, hagyjuk hűlni, utána szépen szeleteljük fel.
Burgonya körettel, savanyúsággal tálaljuk, vagy kiválóan alkalmas hidegtálra, 
vagy svédasztal egyik fogásaként.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate