Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 25., vasárnap

Forró fehér csoki

 Forró fehér csoki


A múlt hétvégén, mikor a Sógornőmék villámlátogatást tettek nálunk, készítettem nekik forró csokit. Annyira finom lett, hogy ezen felbuzdulva elkészítettem a fehér csokis változatot i
s. Nagyon finom ez is, sőt még egy fokkal különlegesebb is a csokis változatnál. A világos színe, különösen elegánssá teszi, melyet a hófehér tejszínhab csak tovább fokoz. Végül az aranyszínű cukor gyöngy teszi fel a koronát erre a különleges italra...


Hozzávalók 4 bögréhez:
  • 1 tábla jó minőségű fehér csokoládé
  • 1 ek. vanília aroma
  • 2 ek. cukor
  • 1 dl meleg víz
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín (én jó minőségű főzőtejszínt használtam, hogy ne csapódjon ki)

Díszítéshez:
  • tejszínhab
  • aranyszínű dekor gyöngy


Elkészítése:

Egy kisebb fazékba öntsük a vizet, gyújtsuk meg a lángot alatta. Adjuk hozzá a cukrot, vanília aromát, ha a cukor feloldódott, tördeljük bele a csokit is, és olvasszuk bele azt is. Ha felolvadt, adjuk hozzá a tejet, tejszínt, és állandó kevergetés mellett forraljuk fel.
A fehér csokit forrón töltsük ki a bögrékbe, bőven díszítsük a tejszínnel és a dekor gyönggyel, majd még forrón fogyasszuk el.


Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate