Forró fehér csoki
A múlt hétvégén, mikor a Sógornőmék villámlátogatást tettek nálunk, készítettem nekik forró csokit. Annyira finom lett, hogy ezen felbuzdulva elkészítettem a fehér csokis változatot i
s. Nagyon finom ez is, sőt még egy fokkal különlegesebb is a csokis változatnál. A világos színe, különösen elegánssá teszi, melyet a hófehér tejszínhab csak tovább fokoz. Végül az aranyszínű cukor gyöngy teszi fel a koronát erre a különleges italra...
Hozzávalók 4 bögréhez:
- 1 tábla jó minőségű fehér csokoládé
- 1 ek. vanília aroma
- 2 ek. cukor
- 1 dl meleg víz
- 2,5 dl tej
- 2,5 dl tejszín (én jó minőségű főzőtejszínt használtam, hogy ne csapódjon ki)
Díszítéshez:
- tejszínhab
- aranyszínű dekor gyöngy
Elkészítése:
Egy kisebb fazékba öntsük a vizet, gyújtsuk meg a lángot alatta. Adjuk hozzá a cukrot, vanília aromát, ha a cukor feloldódott, tördeljük bele a csokit is, és olvasszuk bele azt is. Ha felolvadt, adjuk hozzá a tejet, tejszínt, és állandó kevergetés mellett forraljuk fel.
A fehér csokit forrón töltsük ki a bögrékbe, bőven díszítsük a tejszínnel és a dekor gyönggyel, majd még forrón fogyasszuk el.
Szép napot!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése