Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 12., hétfő

Rizs koch-Nagyim receptje

Rizskoch
-Nagyim receptje-



Kedves Olvasóim!
Ma ezzel a recepttel ünneplem a 100. bejegyzésemet. Szeretném megköszönni, hogy ezalatt a 100 bejegyzés alatt, 2644-szer jártatok itt nálam, olvastatok, böngésztetek, keresgéltetek. Remélem továbbiakban -úgy további 100 bejegyzés múlva- ismét köszönthetlek Titeket!
Visszatérve a recepthez: azért választottam ezt, mert valami különlegeset szerettem volna hozni a mai napra. Különlegessége nem is a receptben rejlik, inkább a sorok között. Ez ugyanis a nagymamám receptje. Ő maga már 23 éve nincs velünk, de 1-2 recept, a saját kézírásával megmaradt nekem, ezért különleges számomra. A mai nap margójára csak annyit, hogy milyen érdekes az, hogy ilyen kis dolgok is, mint például egy recept hogyan kötik össze egy családban a múltat, a jelent, és a jövőt, ezáltal az íróját halhatatlanná téve szerettei számára...

Az eredeti recept.

Hozzávalók:
  • 2 bögre rizs
  • 1 bögre víz
  • 3 bögre tej
  • 1/2 kk. só
  • 6 ek. cukor
  • 4 tojás
  • 1 csg. vaníliáscukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • diónyi vaj


Elkészítése:

A rizsből, tejből, vízből, 2 ek. cukorral, sóval, tejberizst főzünk. Közepes lángon, gyakori kevergetés mellett, lángelosztóval, mert könnyen leég. Ha esetleg nem lenne elég ez a folyadék mennyiség ahhoz, hogy a rizs puhára főljön, vízzel pótolhatjuk közben. Ha megfőtt, még forrón keverjük bele a vajat, majd hagyjuk langyosra hűlni. Közben válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük habbá. A sárgákat keverjük ki a maradék cukorral, vaníliáscukorral, adjuk hozzá a citromhéjat is. A keveréket keverjük hozzá a már langyos tejberizshez, majd forgassuk bele a fehérjehabot is. Egy margarinnal kikent, kisebb tepsibe simítjuk, majd 180 fokon aranybarnára sütjük. Ha kihűlt szépen fel lehet kockázni. Dzsemmel, befőttel, (juharsziruppal), kínáljuk!


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate