Oroszkrém torta
Ma egy tortát hoztam, már a közelgő húsvét jegyében. Nem is igazán kapcsolódik az ünnephez, csak a díszítése kapcsán. Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné: a nagyon könnyű krém, a puha piskóta, és a tejszínhab rabul ejt mindenkit. Nagyon univerzálisan elkészíthető, bármilyen ünnepen megállja a helyét, legyen az szülinap, névnap, évforduló, húsvét vagy karácsony. Hogy mire készül, csak a díszítésen múlik.
- 1 db 23 cm-es piskóta tortalap
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 20 dkg porcukor
- 2,5 dl tejszín
- 1 csg. habfixáló
- rumba áztatott mazsola (elhagyható)
Bevonásához:
- 2,5 dl tejszín
- 7,5 dkg porcukor
- 1 csg. habfixáló
Díszítéséhez:
- tortadarával, szórócukorral, csokiforgáccsal, kakaóporral…stb.
Elkészítése:
A tortalapot három vízszintes lapra vágjuk. Elkészítjük a sárga krémet: a pudingporból és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Ha a puding langyosra hűlt, alaposan összekeverjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a rumba áztatott mazsolát is. A lapokat betöltjük a sárgakrémmel. Következik a torta bevonása: a tejszínt kemény habbá verjük. A torta tetejét szépen bevonjuk a hab egy részével, és elsimítjuk rajta. Az oldalát habzsák és csillag cső segítségével díszítjük, majd a tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk.
A közepét megszórhatjuk kakaóporral, tortadarával, szórócukorral, csokiforgáccsal, vagy díszíthetjük marcipán virággal, figurával is.
Fogyasztásig szigorúan hűtőbe tároljuk!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése