Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 9., péntek

Oroszkrém torta

Oroszkrém torta


Ma egy tortát hoztam, már a közelgő húsvét jegyében. Nem is igazán kapcsolódik az ünnephez, csak a díszítése kapcsán. Szerintem nincs olyan ember aki ne szeretné: a nagyon könnyű krém, a puha piskóta, és a tejszínhab rabul ejt mindenkit. Nagyon univerzálisan elkészíthető, bármilyen ünnepen megállja a helyét, legyen az szülinap, névnap, évforduló, húsvét vagy karácsony. Hogy mire készül, csak a díszítésen múlik.

Hozzávalók:
  • 1 db 23 cm-es piskóta tortalap 
Sárgakrémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor 
  • 3 dl tej 
  • 20 dkg porcukor 
  • 2,5 dl tejszín 
  • 1 csg. habfixáló 
  • rumba áztatott mazsola (elhagyható)
Bevonásához:
  • 2,5 dl tejszín 
  • 7,5 dkg porcukor 
  • 1 csg. habfixáló 
Díszítéséhez:
  • tortadarával, szórócukorral, csokiforgáccsal, kakaóporral…stb.

Elkészítése:

A tortalapot három vízszintes lapra vágjuk. Elkészítjük a sárga krémet: a pudingporból és a tejből a megadott leírás szerint elkészítjük a pudingot. A tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. Ha a puding langyosra hűlt, alaposan összekeverjük a tejszínnel. Beleforgatjuk a rumba áztatott mazsolát is. A lapokat betöltjük a sárgakrémmel. Következik a torta bevonása: a tejszínt kemény habbá verjük. A torta tetejét szépen bevonjuk a hab egy részével, és elsimítjuk rajta. Az oldalát habzsák és csillag cső segítségével díszítjük, majd a tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk.
A közepét megszórhatjuk kakaóporral, tortadarával, szórócukorral, csokiforgáccsal, vagy díszíthetjük marcipán virággal, figurával is.
Fogyasztásig szigorúan hűtőbe tároljuk!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate