Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 11., vasárnap

Tejszínes kapucíner bomba

Tejszínes kapucíner bomba


Évekkel ezelőtt találtam a kapucíner bomba receptjére a Nosalty-n. Akkor, el is készítettem, bár nem sikerült úgy, ahogy azt vártam. Bár nem dőlt össze, csak megrottyant, de a krémje sem lett olyan, mint vártam. A rengeteg margarin, amit az eredeti tartalmaz, nagyon elnyomta a kávés fílinget. Nem dobtam sutba a receptet, gondoltam, még egy próbát megér, de másképp. Nem olyan régen vendégségben voltunk, és erre a tortára esett a választásom, üdvözlő ajándékként. Eljött tehát az idő, hogy leporoljam a régi receptet, és megpróbáljak egy új verziót kihozni belőle, hogy aztán ez a finom bomba újjászületve induljon hódító útjára.
Íme az én saját kreációm erre a tortára, margarin nélkül, tejszínesen, igazi kávés-csokis ízzel...
Kávé rajongóknak kötelező kipróbálni!



Hozzávalók:

A kakaós piskótatekercshez:

  • 6 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor
A piskótatekercs krémjéhez:

  • 2 csg. tejszínízű pudingpor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csg. habfixáló
  • 4 dl tej
  • 3 ek. cukor
A krémhez:

  • 1 l tej
  • 1 dl víz
  • 4 csg. tejszínízű pudingpor
  • 3 dl habtejszín
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 2 ek. instant kávé
  • 1 csg. zselatin


Elkészítése: 

A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaót és a lisztet is. Végül beleforgatjuk a fehérjék habját. Egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és 180 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje kicsi színt kapott, és tapintásra rugalmas a tészta. Még forrón felcsavarom az alatta lévő sütőpapír segítségével, és hűlni hagyom.

A piskótatekercs krémjéhez a cukros tejben megfőzzük a pudingot, és gyakori keverés mellett hagyjuk kihűlni. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. Megtöltjük a piskótatekercset, majd ujjnyi szélesen felszeleteljük.

Elkészítjük a krémet is: itt is a pudingot megfőzzük a cukros tejben, és gyakori keverés mellett hagyjuk kihűlni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk. A zacskón lévő leírás alapján a vízzel elkészítjük a zselatint, majd ezt is a krémhez keverjük. A krémet elfelezzük. Egyikbe kakaót, a másik felébe instant kávét teszünk. Itt érdemes mindkettőt megkóstolni, és ha szükséges, még édesíteni. 

Következik a torta összeállítása: egy tálat kibélelünk folpack-kal és kirakjuk piskótatekercs szeletekkel, de hagyjunk a tetejére-aljára is. Beletöltjük a kávés krémet, majd a kakaós krémet, a maradék piskótával befedjük. Fóliával letakarjuk. Egy éjszakára, de minimum pár órára hűtőben dermesztjük. Másnap torta tálra borítjuk, a fóliát óvatosan lehúzzuk róla. 
Fogyasztásig hűtőben tartjuk!

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate