Üdvözöllek a blogomon!

2018. március 2., péntek

Vanília sodó süti

Vanília sodó süti


Ezt a sütit, már nagyon régen, a facebook hírfolyamában láttam, onnan írtam ki a receptes füzetembe. Sokszor csinálom, mert egyrészt nagyon finom, másrészt a hozzávalók mindig rendelkezésre állnak. 
Viszonylag kevés jön ki belőle, de az íze kárpótol, valóban vanília sodó, csak épp kockára vágva. Amolyan ebéd utáni desszertnek való...




Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 1 ek. vanília aroma
  • 9 dkg cukor 
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 9 dkg liszt 
  • ½ liter langyos tej

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgákat alaposan ( min. 2 percig) kikeverjük a vanília aromával, a margarinnal, és a cukorral. Majd hozzáadjuk a lisztet, és csomó mentesre keverjük. Ha már teljesen sima, fokozatosan adjuk hozzá a tejet is. Végül forgassuk bele a fehérje habot is. Egy kicsi tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a sodónkat. Előmelegített sütőben, alacsony, 160 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára, illetve tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt szeljük fel, és porcukorral tálaljuk! 


Egy szép három rétegű sütit kapunk. Lehűtve finomabb, és alapesetben is tartsuk hűtőbe.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendszeres olvasók

Translate